Hver dag finder nye danskere ud af, at de har gluten-allergi. Med et skridt er deres hverdag blevet lidt sværere, da mange af de ting vi forbinder med almindelig kost lige pludseligt er blevet forbudt.

For at gøre det nemt for dig som ny gluten-allergiker får du her 10 af de ting, du ikke må spise efter at have fået ”din diagnose”:

  • Pølser
  • De fleste færdigretter
  • Soya
  • Det meste slik – der findes dog undtagelser, du skal lede efter glutenfri slik
  • Cornflakes – der findes dog glutenfri cornflakes, de koster blot lidt mere nede i dit lokale supermarked
  • Energibarer og energidrikke (indeholder alt for meget sukker alligevel, så det er ikke så slemt)
  • Is – både flødeis og sodavandsis (beklager!)
  • Lakrids
  • Karamel
  • Og naturligvis pasta

I stedet for ovenstående varer skal du have fat i den kategori, der hedder glutenfri mad. Det kan være alternativer til fx cornflakes og pølser, der smager som det almindelige, men blot indeholder alternativer til gluten.

Det kan også være helt andre typer af mad som fx ren fisk, æg, kartofler og nødder. Du kan blandt andet finde masser af fiskeopskrifter på fiskeopskrift.dk.

At leve som glutenallergiker i Danmark er ikke som sådan et problem – det giver blot et par ekstra udfordringer, du skal være opmærksom på. Med følgerne af glutenallergi bliver du hurtigt opmærksom på det, hvis du er kommet til at ”træde over grænserne” og spise noget, du ikke burde.